Ugnsstekt fläskfilé

Ugnsstekt fläskfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Ugnsstekt fläskfilé

6 ingredienser

40 min

En ugnsstekt fläskfilé blir otroligt saftig och mycket magrare än stekt. Sojablandningen är ett enkelt sätt att smaksätta den.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 800 g fläskfilé
  • 4 msk kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda soja med kryddor och olja. Pensla hela filén med blandningen. Lägg den på galler i en långpanna med lite vatten i bottnen.
  2. För att exakt veta temperaturen, stick in en stektermometer längst in i köttet. Innertemperaturen ska vara 72 grader och det tar ungefär 30-40 minuter.
  3. Ta därefter ut köttet ur ugnen, lyft det från gallret och packa in i smörpapper eller i aluminiumfolie. Låt köttet vila 10 minuter innan servering. Detta för att köttet ska safta till sig istället för att vätskan rinner ut när man delar upp filén.
  4. Skär till slut den färdigstekta filén i skivor före servering.