Kärna ur äpplet och skär det i tärningar. Lägg i en skål. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet.
Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över skålen, så saften tas tillvara. Dela klyftorna och lägg i skålen.
Öppna kokosnöten, spara mjölken och skär loss fruktköttet. Hacka nötterna.
Skala mandarinerna, dela dem i klyftor och skär klyftorna i mindre bitar. Lägg i skålen.
Skala kiwifrukterna, tärna dem och lägg i skålen. Blanda samman salladen och lägg i en skål eller i portionsskålar eller höga glas.
Skär fikonet i klyftor och sedan i bitar. Flaga över kokos, strö över hackade nötter och dekorera med fikon och bär.
Sabayonne: Vispa ihop äggulor och sockerersättning med vin och vinäger till ett tjockt skum. Häll över fruktsalladen.