Smal gubbröra på finncrisp

Smal gubbröra på finncrisp
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Smal gubbröra på finncrisp

10 ingredienser

Den klassiska gubbröran i smalare version. Serverat på finncrisp.

Tips: För extra lyx, toppa med en liten sked löjrom.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk dill, finklippt
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 skivor Finn Crisp

Till dekoration:

  • gul lök, skivad (eller röd lök)

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Klipp dillen och skär gräslöken smått.
  3. Hacka äggen.
  4. Skär ansjovisen i mindre bitar.
  5. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ned en rå äggula. Krydda med peppar och senap.
  6. Lägg finncrispskivorna på fyra assietter och fördela gubbröran ovanpå.
  7. Dekorera med skivad lök.