Edulis ostron med sansho vinägrett

koket.se
Gigas ostron
Frida Ronge
Frida Ronge

Edulis ostron med sansho vinägrett

9 ingredienser

10 m

Edulis ostron är stora och saftiga ostron med en fyllig havssmak. Perfekta som en lyxig förrätt eller delikatess vid speciella tillfällen.

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 6 ostron (gärna Edulis)
  • 2 msk äpple, finskuret
  • 2 msk stjälkselleri, finskuren
  • 2 msk gurka, finskuren
  • 2 msk schalottenlök, finskuren
  • 1 dl risvinäger (vitvinsvinäger eller champagnevinäger)
  • sanshopeppar
  • 2-3 droppar kallpressad rapsolja (eller olivolja)
  • flingsalt (eller soja)

Gör så här

  1. Blanda ihop allt utom sanshopeppar, olja och flingsalt.
  2. Lägg blandningen i ostronen och toppa med sanshopeppar, flingsalt och några droppar kallpressad rapsolja eller olivolja.