Glaserade ostron med pepparrotsmajonnäs

NYHET
koket.se
Glaserade ostron med pepparrotsmajonnäs
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Glaserade ostron med pepparrotsmajonnäs

16 ingredienser

20 min

Glaserade ostron med spenatfyllning blir en lyxig rätt att servera med en krämig majonnäs.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ostron

  • 12 ostron (”Fine de Claires”)

Spenatfyllning

  • 10 g schalottenlök, finhackad
  • ostronvätskan
  • 40 g bladspenat
  • 20 g olivolja
  • 1,4 g Shichimi togarashi (japansk sjukrydda)

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 3 g salt
  • 10 g färsk pepparrot, riven
  • 20 g bladspenat, hackad
  • 10 g färsk koriander
  • 5 g champagnevinäger
  • 7 g ingefära, riven
  • 10 g soja (ljus)
  • 10 g schalottenlök
  • 200 g rapsolja

Servering

  • 30 g regnbågsrom

Gör så här

Ostron

  1. Öppna ostronen och sila av ostronvätskan. Spara den kupade delen av skalet.

Spenatfyllning

  1. Blanda schalottenlök med ostronvätskan, koka upp och lägg i ostronen i 20 sekunder.
  2. Ta upp ostronen och låt dem svalna.
  3. Lägg spenaten i ostronvätskan och blanchera i 30 sekunder.
  4. Tillsätt olivolja och sichimi.

Majonnäs

  1. Häll samtliga ingredienser till majonnäsen i en mixerkanna (avsluta med oljan).
  2. Emulsifiera oljan genom att sätta en stavmixer i botten av kannan, starta stavmixern och dra den sakta uppåt tills du har en krämig majonnäs.

Servering

  1. Bottna ostronskalet med spenatfyllningen, lägg på ett ostron och toppa med majonnäsen.
  2. Bränn av ytan med en gasbrännare eller håll ostronen i ugnen under grillelementet på högsta värme tills ytan blivit vackert gyllenbrun.
  3. Toppa med regnbågsrom.