Glasnudelsallad med räkor och koriander

Glasnudelsallad med räkor och koriander
Foto: Tv4

Glasnudelsallad med räkor och koriander

Av: Sabina - Hammarö

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

45 min

Fräsch glasnudelsallad med räkor, mango och koriander i en asiatisk limedressing. Här serveras den som en förrätt men passar även fint att servera som en matigare sallad. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp glasnudlar
  • 3 dl räkor i lake, avrunna (alternativt färska)
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 1 mango
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • sesamfrön, rostade

dressing

  • 2 limefrukter
  • 1 msk fisksås
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk strösocker

Gör så här

  1. Koka glasnudlarna lätt och spola dem sedan med kallt vatten.
  2. Häll av räkorna och blanda ner i nudlarna.
  3. Finhacka chilin och koriandern (spar lite korianderblad till garnering). Skala och tärna mangon. Skala och strimla morot och rödlök. Blanda ner allt det skurna i nudlarna.
  4. Pressa limen i en separat skål och blanda i fisksås, socker och pressad vitlök. Vispa och smaka av.
  5. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Garnera med koriander och sesamfrön.