Glutenfritt sesambröd

koket.se
Glutenfritt sesambröd
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Glutenfritt sesambröd

11 ingredienser

2,5 h

Mjuka saftiga glutenfria bröd med mycket sesamfrön. Jättegoda till den här halloumiburgaren. Tänk på att låta de svalna helt innan du delar dom. /Jessica

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bröd
  • 25 g jäst
  • 500 g vatten, rumstempererat
  • 20 g neutral rapsolja
  • 15 g strösocker (eller honung)
  • 1 tsk salt
  • 140 g havremjöl
  • 140 g bovetemjöl
  • 20 g fiberhusk
  • 35 g vita sesamfrön

Till utbakning

  • sesamfrön
  • olja

Gör så här

  1. Vispa samman jäst och vatten. Tillsätt olja, socker eller honung, salt, havremjöl och bovetemjöl.
  2. Vispa ihop till en tjock smet, gärna med elvisp. Tillsätt fiberhusken under kraftig vispning och blanda väl.
  3. Blanda i sesamfrön. Låt stå i 10 minuter.
  4. Olja in händerna och forma degen till 8 st bollar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna så de är ca 2,5 cm tjocka.
  5. Strö sesamfrön över och låt jäsa på plåten 1 timme.
  6. Grädda i 200 grader i 20 minuter.
  7. Låt svalna helt och hållet på ett galler innan du skär i dem. De kommer upplevas som ogräddade annars.