Jessicas halloumiburgare med soltorkade tomater

koket.se
Jessicas halloumiburgare med soltorkade tomater
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jessicas halloumiburgare med soltorkade tomater

18 ingredienser

30 m

Jag har helt snöat in på halloumiburgare senaste tiden och äter det minst en gång i veckan, tycker helt enkelt att det är makalöst gott! Ett tips är att servera burgarna i kaffefilter. /Jessica

Jessicas recept på glutenfritt hamburgerbröd hittar du här.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g halloumiost
  • olja, att steka i

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

dressing

  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 citron, zest och saft
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm tabasco
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Servering

  • huvudsallad
  • 2 tomater
  • 2 avokador
  • bröd, se länk

Gör så här

  1. Dela halloumin i 4 delar på längden.

Picklad lök

  1. Skiva rödlöken så tunt du kan i ringar. Koka upp ättika, vatten och socker. Lägg löken i den varma ättikslagen och låt den dra tills servering.

Dressing

  1. Riv eller pressa vitlöken i en skål. Riv över citronskal och pressa ner citronsaften. Tillsätt salt, peppar, tabasco och dijonsenap. Blanda runt och ha sen i crème fraiche och rör ihop till en slät dressing.

Tillbehör

  1. Skiva tomater och avokado och skölj salladen.

Halloumi

  1. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek halloumin på medelvärme ca 4 minuter på varje sida så den får fin färg och är helt varm och mjuk hela vägen igenom (den stekta halloumin kan hållas varm i en 100 gradig ugn om det behövs, viktigt att den är helt varm vid servering, därför steker man den sist).

Montering

  1. Bred dressing i bröden på både botten och locket, strö ut soltorkade tomater, lägg på ett salladsblad, skivor av tomat och avokado. Lägg på halloumin, toppa med den picklade rödlöken, lägg på locket och hugg in.