Pressa potatisen genom en potatispress på en bänk, tillsätt mjöl, salt och ägget och börja arbeta ihop degen, obs potatisen måste vara varm. Arbeta ihop en hanterlig deg, den ska vara precis så att det går att hantera den, alltså ganska lös. Tillsätt eventuellt mer mjöl, beroende på hur blöt potatisen är.
Rulla ut gnocchidegen på mjölad arbetsbänk till runda längder, ca 2 cm i diameter. Skär 3 cm långa bitar. Rulla varje bit på ett gnocchijärn eller tryck till lätt med en gaffel för att få den räfflade ytan.
Låt vila i ca 30 minuter på en mjölad bricka i rumstemperatur.
Fräs ena vitlöksklyftan olivolja i en kastrull, tillsätt burktomaterna och låt koka i ca 30 minuter under omrörning. Smaka upp tomatsåsen med salt och lite peppar.
Fräs den andra skivade vitlöksklyftan i en vid kastrull tills den är gyllenbrun, tillsätt cocktailtomater och fräs i någon minut till. Tillsätt en del av tomatsåsen och koka ihop en stund.
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka sedan gnocchin tills den flyter upp till ytan, lyft upp dom och lägg dom i tomatsåsen, rör ihop försiktigt och tillsätt skuren basilika, lite olivolja och en nypa chiliflakes.
Servera med en halv burrata på toppen och ringla över lite olivolja.