Godaste potatissalladen med rostbiff

POPULÄRT
koket.se
Godaste potatissalladen med rostbiff
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Godaste potatissalladen med rostbiff

18 ingredienser

25 min

En sommarklassiker och favorit i picknickkorgen - färdig rostbiff med en otroligt god och fräsch potatissallad med kapris, färska örter och senapsvinägrett.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12-14 skivor rostbiff
  • 8 körsbärstomater (gärna på kvist)
  • färsk persilja, till servering

Potatissallad

  • 900 g färskpotatis
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 0,5 rödlök, finstrimlad
  • 100 g cocktailkapris
  • 0,5 dl färsk dill, finskuren
  • ev 30 g babyspenat
  • flingsalt

Dressing

  • 2-3 msk äppelcidervinäger
  • 0,5-0,75 dl rapsolja
  • 1-1,5 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • ca 1 msk vatten
  • 0,5 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Mixa ihop ingredienserna till dressingen med en stavmixer. Smaka av med finrivet skal, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Skär gräslök och dill fint. Finstrimla rödlöken och häll av kaprisen.
  4. Häll av potatisen och dela på hälften. Lägg över i en serveringsskål.
  5. Strö över rödlök, gräslök, dill och kapris. Ringla sedan över dressingen och blanda om. Toppa med flingsalt och mer nymalen svartpeppar.
  6. Servera den goda potatissalladen med rostbiff och lite goda tomater. Dekorera med persilja.