100 g smör, rumstempererat i små kuber (extra till stekning)
1 citron
Servering
1 rödlök, hackad
dill, hackad
50 g gräslök, hackad
Kalix löjrom (30 g per person)
citronskal
svartpeppar
Gör så här
Luftig potatispuré
Skala och koka mandelpotatisen i saltat vatten.
När potatisen är mjuk så pressa eller passera den genom en potatispress.
Värm mjölk och grädde i en kastrull och blanda med den pressade potatisen och rumstempererat smör.
Smaka av med salt. Purén bör vara lösare än en traditionell puré, men inte för rinnig.
Om du har en sifon så häll purén i den och ladda med en patron. Håll varm i ett vattenbad på 50 grader. Har du ingen sifon så håll purén varm på spisen.
Stek bröd och brynt smör
Stek brödkuberna i smör tills de blir gyllenbruna. Låt dem sedan vila på hushållspapper för att dränera överflödigt fett och behålla sin krispighet.
Värm 100 g smör i en panna tills det blir brynt och nötigt i doften.
Servering
Använd en stansring/form för presentation om det finns tillgängligt. Om inte, ingen fara – det kommer bli lika gott ändå!
Placera stansringen centralt på serveringsskålen/tallriken.
Fyll först med brödkuber, följt av rödlök, dill och gräslök.
Spruta eller skeda försiktigt i potatispurén (antingen direkt eller via sifon).
Toppa med löjrom, citronzest, svartpeppar och ringla över brynt smör.