Sparris Bismarck med parmaflarn

Sparris Bismarck med parmaflarn
Foto: TV4

Sparris Bismarck med parmaflarn

Av: Göran - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Sparris Bismarck med parmaflarn och rostade pinjenötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 24 stjälkar grön sparris
  • 4 ägg
  • 4 skivor parmaskinka
  • 6 msk smör
  • parmesanost
  • pinjenötter
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Koka upp 1 liter vatten med socker och salt, skär av nedre delen av sparrisen om den är hård och träig.
  3. Koka sparrisen i vattnet i 5-10 minuter beroende på tjocklek (den skall ha ett tydligt tuggmotstånd).
  4. Stek äggen i lite smör i en stekpanna under tiden, låt gulan vara lite "rinnig".
  5. Lägg parmaskinkan på bakplåtspapper, på galler eller plåt, mitt i ugnen och rosta i ungefär åtta minuter.
  6. Smält smöret i en liten kastrull.
  7. Rosta pinjenötterna snabbt i en het, torr panna.
  8. Servera sparrisen med stekt ägg, häll lite smält smör över anrättningen, lägg parmaskinkan på toppen, riv slutligen över parmesanost och svartpeppar från kvarn.