Gorgonzolamousse med fikon

Gorgonzolamousse med fikon
Foto: Zeta

Gorgonzolamousse med fikon

9 ingredienser

30 m

Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

Zeta Crema di Balsamico Fikon
Zeta Crema di Balsamico Fikon

Zeta Crema di Balsamico Fikon

En fin sötsyrlig crema med len och krämig konsistens, gjord på Aceto Balsamico di Modena IGP.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Gorgonzolamousse

  • 100 g gorgonzolaost
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk florsocker

Bakade fikon

  • 2 färska fikon
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk Zeta Crema di Balsamico Fikon

Marinerade fikon

  • 2 färska fikon
  • 1 tsk Zeta Crema di Balsamico Fikon
  • 2 tsk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato

Gör så här

  1. Blanda gorgonzolan tillsammans med mjölken och florsockret.
  2. Vispa till en härligt luftig mousse.
  3. Sätt ugnen på 160 grader.
  4. Dela två fikon i klyftor och blanda tillsammans med crema di balsamico och farinsocker.
  5. Baka fikonen i ugnen i 6 minuter.
  6. Skiva resterande två fikon och marinera i olivolja och crema di balsamicon tills fikonen har sugit åt sig en del av vätskan.
  7. Lägg upp moussen med de bakade och marinerade fikonen i portionsglas och servera.
TIPS!
Tips från Zeta!
Balsamicomarinerade jordgubbar zeta NY

Tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer