Gräddig pasta med lax, spenat och endive

koket.se
Gräddig pasta med lax, spenat och endive
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Gräddig pasta med lax, spenat och endive

20 ingredienser

25 m

Superenkel men riktigt smarrig vardagsrätt. Snabbrimmad lax som serveras med picklad endive och krämig pastasås med vitlök och spenat.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g strozzapreti

Röd endive

  • 2 röda endive
  • 1 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe babyspenat
  • salt

Gräddsås med snabbrimmad lax

  • 400 g lax
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • citron, skal från
  • 1 dl gräslök, strimlad
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Strimla endiven i jämna bitar. Vispa ättika, socker och vatten tills det löst sig. Dressa endiven med ättikslagen och olivolja. Låt stå framme till servering. Tillsätt spenaten och smaka av med salt.
  3. Skär laxen i tärningar. Salta och låt stå tills den ska användas.
  4. Fräs lök och vitlök i smöret. Tillsätt vin och låt koka ihop. Häll i grädden och låt koka ihop. Smaka av med dijonsenap och citronskal.
  5. Tillsätt laxen och skivad gräslök precis innan servering. Häll över pastan och toppa med endivesalladen och nyriven parmesan