Krämig pasta med höstsvamp och vitt vin

Kungsörnen Krämig pasta med höstsvamp och vitt vin NY
Foto: Köket

Krämig pasta med höstsvamp och vitt vin

12 ingredienser

20 min

En gräddig höstpasta med kantareller, skogschampinjoner och ostronskivling. Vitt vin och timjan gör smaken extra lyxig!

Vardagstips!
Kungsörnen Svensk penne

Vardagstips!

NYHET! Testa även Kungsörnen Svensk Penne

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Svensk penne
  • 100 g kantareller
  • 100 g skogschampinjoner
  • 100 g ostronskivling
  • smör, att steka i
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 schalottenlökar
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 250 g körsbärstomater
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet. Häll av och spara någon deciliter av kokvattnet.
  2. Ansa, skiva och stek svampen i smör tills vätskan kokat ur och den fått fin färg.
  3. Under tiden, skala och hacka lök. Dra timjanbladen från stjälkarna. Låt löken och timjan steka med kantarellerna.
  4. Häll på grädde och matlagningsvin. Salta och peppra efter smak.
  5. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar. Lägg ner i såsen.
  6. Häll pastan i stekpannan och blanda runt. Späd eventuellt med lite pastavatten för krämigare sås. Låt koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Lyxig kantarellpasta med västerbottensost, valnötter och grönkål

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer