Tre sorters kål rostas i ugn tillsammans med grädde. Det blir ett fantastiskt tillbehör till i princip allt. Här serveras den med stekt bratwurst och picklade senapsfrön.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela spetskålen i klyftor. Dela blomkålen i buketter. Blanda med salt och olivolja i en ugnssäker form.
Rosta i ugnen ca 20 minuter. Skär loss bladen från grönkålsstammen. Tillsätt grönkålsblad och grädde till ugnsformen. Rosta vidare ca 15 minuter. Smaka av med finrivet citronskal och salt.
Picklade senapskorn
Koka senapskornen i vatten. Skölj dem rena. Vispa ihop ättika, socker och vatten. Lägg i kornen och låt dem gärna ligga över natten.
Bratwurst
Snitta korven och stek i smör så den är varm i mitten.
Servera korven med den gräddkokta kålen och picklade senapsfrön (sila av fröna från vätskan). Garnera med körvel och krasse.