Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad

Felix Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad
Foto: Köket.se

Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad

16 ingredienser

30 min

Vegetarisk pyttipanna stuvad med grädde och senap - svårslagen vardagsmiddag! Serva pyttipannan med ett stekt ägg en en krämig, syrlig och krispig rödbetssallad.

Annons från Matspar
Annons
Matspar promoruta NY

Annons från Matspar

På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser.

Läs mer

Felix krögarpytt vegetarisk
Felix veggie krögarpytt produkt

Felix krögarpytt vegetarisk

En finskuren vegetarisk pytt i panna av svensk potatis, lök och vegobitar av soja. Lika god som originalet, snällare mot klimatet!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 700 g Felix Krögarpytt Vegetarisk
  • smör, till stekning
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Rödbetssallad

  • 350 g Felix hela rödbetor
  • 1 Felix hel saltgurka
  • 0,5 äpple
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • citronsaft, färskpressad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 ägg
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Börja med rödbetssalladen. Skär rödbetor, saltgurka och äpple i fina kuber. Hacka den röda löken fint. Blanda tillsammans med crème fraiche och smaka sedan av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Tillsätt grädde och senap och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek äggen i lite olja till önskad stekyta. Hacka persilja.
  4. Servera pytten tillsammans med den krispiga rödbetssalladen och stekt ägg. Avsluta med att strö över lite färsk persilja.
TIPS!
Fler tips!
Felix Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado

Fler tips!

Här hittar du fler vegetariska vardagsrätter från Felix!

Läs mer