Gratinerad västerbottenstoast

Gratinerad västerbottenstoast
Foto: Tv4

Gratinerad västerbottenstoast

Av: Stefan - Sollefteå

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 m

Gratinerad västerbottenstoast med sparris, räkor och hummermajonnäs är en lyxig och krämig förrätt som passar perfekt till festliga tillfällen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1-2 förp grön sparris
  • ca 0,5 krm salt
  • 1 msk smör
  • 100 g färskost (gräslök)
  • 4 skivor formfranska
  • 1,5 dl Västerbottensost (riven)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 knippe gräslök
  • 2 dl skalade räkor
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa sparrisen.
  3. Koka upp lättsaltat vatten med en klick smör i en kastrull och lägg i sparrisen. Koka dem mjuka i ca 15 minuter.
  4. Bre färskosten på franskan, strö på den rivna Västerbottensosten och gratinera i ugnen tills de har fått färg.
  5. Blanda majonnäs och hummerfond.
  6. Ta ut bröden ur ugnen och lägg en klick majonnäs på varje skiva.
  7. Klipp gräslök över varje toast, lägg på räkorna och strö över lite cayennepeppar.
  8. Lägg 2-3 sparrisar på varje brödskiva och servera.