Gratinerade havskräftor med parmesanost

Gratinerade havskräftor halv åtta hos mig
Foto: Tv4

Gratinerade havskräftor med parmesanost

Av: Julia - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 m

Lyxa till helgmiddagen och bjud på en förrätt med gratinerade havskräftor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 8 kräftor (stora)
  • 1 klyfta vitlök, stor pressad
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 1 citron
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 0,5 krm peppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 tsk olivolja
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader med grilleffekt.
  2. Ta ut smöret ur kylskåpet, eller värm det försiktigt i mikron så det blir mjukt.
  3. Dela kräftorna på längden.
  4. Blanda smöret med pressad vitlök, 1 dl riven parmesan, persilja och saften från en fjärdedels citron. Smaka av med en nypa salt och peppar.
  5. Klicka smörblandningen på kräfthalvorna och toppa med resten av parmesanosten.
  6. Gratinera högst upp i ugnen i ca 5 minuter.
  7. Stek brödskivor i olivolja tills de fått en frasig yta. Salta efter behov.
  8. Serveras med citron och dill.