4-5 champinjoner (skogssvamp eller Karljohansvamp)
Emulsion
0,3 citron, saften
1 msk olivolja
1 schalottenlök, finhackad
salt
peppar
Topping
3 msk crème fraîche
1 klyfta vitlök, finhackad
3 msk parmesanost, riven
1 tsk harissa
3 msk färsk koriander, finhackad
2 msk pankoströbröd
Gör så här
Värm ugnen till 230 grader på grill.
Ostron
Öppna ostronen med en ostronkniv (var försiktig) och släng ovandelarna.
Lossa ostronen från skalen med en kniv men låt dem ligga kvar i skalen. Lägg ostronen i en ugnsfast form, de ska vara stabiliserade.
Musslor
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken mjuk tillsammans med lite smör i en gryta eller panna med höga kanter.
Slå över vin och låt koka upp.
Häll ner blåmusslorna i vinet och låt koka i ca 5 minuter.
Ta upp musslorna och öppna dem helt. Lägg halvorna i en ugnsfast form, de ska vara stabiliserade.
Svamp
Grilla champinjonbitarna i ett het grillpanna så att de får textur och bli lite torrare så att de suger upp emulsion bättre sen. De ska minska till ungefär hälften i storlek.
Placera den grillande svampen i små formar eller i de tomma skalen från musslorna eller ostronen.
Lägg halvorna i en ugnsfast form, de ska vara stabiliserade.
Emulsion
Blanda citronsaft, olivolja, hackad schalottenlök, salt och peppar i en skål.
Topping
Blanda crème fraiche, vitlök, harissa, parmesanost och koriander i en annan skål.
Häll 1 msk flytande emulsion i varje ostron, mussla eller svamp.
Toppa sedan med crème fraicheblandningen. Avsluta med pankoströbröd.
Sätt i ugnen på grill i 5 minuter, tills osten smält och ostronen är något gyllene.
Toppa varje ostron med färsk koriander och servera dem varma.