Gratinerade sniglar

koket.se
Gratinerade sniglar

Gratinerade sniglar

Av: Leo och Jean-Yves Guillemain

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 m

Leo och Jean-Yves Guillemain bjuder på ugnsgratinerade sniglar med ost.

Vintips:
Château Haut-Moulin, Vieilles Vignes, 2020. Nr 56310, 139 kr.
Sancerre, Côte de Champtin Blanc, 2022. Nr: 90419, 299 kr.

Se Leo och Jean-Yves Guillemain laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 24 sniglar, förkokta och utan skal (finns att köpa på konservburk)
  • 0,5 dl grädde
  • 30 g Saint Agur crème
  • 100 g comteost, riven
  • riven muskotnöt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Till det här receptet behövs inga snigelformar utan här använder du små portionssuffléformar
  2. Blanda grädden med Saint Agur, muskot, lite salt och peppar.
  3. Lägg 6 sniglar i varje portionsform och fördela gräddblandningen över sniglarna.
  4. Strö den rivna osten ovanpå.
  5. Gratinera i ugnen i ca 5-10 minuter på 200 grader.

Servering

  1. Det är gott att servera bröd till för att doppa i såsen.