Gravad äggula

Nazuk Turdieva

Gravad äggula

3 ingredienser

20 m + 4 dygn

Har du testat att grava äggula? Det är enklare än du tror och kan bli ett perfekt tillbehör på påskbordet.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • ägg

Gör så här

  1. Blanda socker och salt i en matlåda med lock.
  2. Gör små gropar i blandningen och häll försiktigt ner en äggula i varje grop.
  3. Strössla försiktigt mer saltblandning över äggulorna och låt stå i kylen i 4 dygn.
  4. Ta upp äggulorna och skölj dem under kallt vatten så att du får bort överflödigt salt och socker.
  5. Lägg äggulorna på ett bakplåtspapper och torka dem i ugnen på 80 grader i ca 2 timmar.
  6. Äggulorna håller i upp till 1 månad i en lufttät burk i kylskåpet.