Gravad lax med äggulekräm

koket.se
Gravad lax med äggulekräm
Adam Thulin
Adam Thulin

Gravad lax med äggulekräm

13 ingredienser

20 m

Gravad lax med äggulekräm, picklad färskpotatis och rädisor är en perfekt förrätt att laga med påskens rester.

Se Adam Thulin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Äggulekräm

  • 3 ägg, kokta
  • grädde
  • 0,5 citron, zest
  • 1 tsk fänkålsfrö, rostade och mortlade
  • salt

Picklad potatis

  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 100 g färskpotatis, kokt

Servering

  • 150 g gravad lax
  • 8-12 rädisor
  • dill
  • färsk körvel

Gör så här

Äggulekräm

  1. Plocka ur äggulorna från från de kokta äggen.
  2. Blanda äggulorna med grädde, citronzest och rostade fänkålsfrön. Styr konsistensen på krämen med grädden.
  3. Smaka av med salt.

Picklad potatis

  1. Gör en 1-2-3 lag med ättika, socker och vatten.
  2. Skär färskpotatisen i mindre bitar.
  3. Slå den varma lagen över potatisen och blanda runt, låt stå till servering.

Servering

  1. Skär laxen och rädisorna i mindre bitar.
  2. Lägg lax, potatis och rädisor i små skålar.
  3. Dutta ut äggulekrämen och toppa med örterna.