Gravad och eldad regnbåge

Klas Lindberg

Gravad och eldad regnbåge

10 ingredienser

20 m

"Det här är en trevlig förrätt att göra vid grillen precis innan servering. Om du glödgar fisken med kol är det viktigt att du tänder grillen utan kemikalier. Fisken kommer att serveras rå så frys fisken över natten om du känner dig osäker att äta rå fisk." /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner
  • 300 g regnbågsfilé, ryggbit
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 dl gröna ärtor (gärna färska ärtor men sockerärtor går också bra)
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 0,5 citron, saft och rivet skal
  • 50 g ost (smakrik och salt t.ex. fetaost eller Pecorino)
  • 10 blad mynta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen och låt kolen bli röd.
  2. Strö socker och salt på fisken och låt grava i 60 minuter.
  3. Torka av fisken lätt och lägg den på en liten plåt.
  4. Placera bitar av glödande kol uppe på fisken. Då karamelliseras sockret och det blir en härlig smak. Det går även bra att lägga fisken i en torr och het panna ett par sekunder på varje sida. Du kan även bränna fisken med en brännare tills färgen är fin.
  5. Skär fisken i skivor och fördela på ett uppläggningsfat.
  6. Dressa ärtorna med olja, citronsaft, citronskal, salt och svartpeppar så att de börjar mjukna lite.
  7. Blanda ner osten och myntabladen bland ärtorna.
  8. Toppa fisken med blandningen och servera direkt.