Filea siken så att du får två fina sidor. Grava siken med 20 g salt och 10 g socker per kg fisk och lite nymald vitpeppar. Grava i kylen 1 dygn, vänd då och då.
Ta ut fisken och skär i tunna sneda skivor.
Ta bort sikens huvud från skrovet, lägg skrovet i en varm rök och rök det i 15 minuter.
Värm upp rapsolja i en liten kastrull på spisen och bryt ner det rökta fiskskrovet i oljan. Låt det dra i ca 1 timme och sila sedan bort skrovet. Kyl ner.
Smaksätt din majonnäs med den rökta fiskoljan.
Skala och skiva kålrabbin i 1 mm tunna skivor på mandolin. Salta och gnugga kålrabbin en stund och pressa sedan ut den vätska som blir. Lägg kålrabbin i en skål och skvätt över ättikan, blanda.
Mixa kavringen och stek smulet i smör. Ta upp och lägg på dubbelt hushållspapper.
Lägg tunna skivor gravad sik och rökt majonnäs på en tallrik. Täck med saltad kålrabbi, toppa med sikrom och rostad kavring, dill och olivolja.