Tunna omelettrullar med äpple och keso

Tunna omelettrullar
Foto: Green kitchen stories
Green kitchen stories
Green kitchen stories

Tunna omelettrullar med äpple och keso

9 ingredienser

10 min

Även om Elsa äter nästan allt vi ger henne har pannkakor alltid varit hennes favorit. När vi har bråttom lagar vi de här rullarna. Det är egentligen en tunn omelett, men Elsa kallar det för
pannkaka. Fördelen är att man inte behöver göra en stor sats. Receptet är för en portion, men man kan förstås göra fler /Green kitchen stories

Passar även bra som frukost på språng, slå bara in rullen i smörgåspapper och ta med.

Ingredienser

portioner
  • 1 ägg
  • 1 msk mandeldryck (eller valfri mjölk)
  • 0,5 krm havssalt
  • 1 tsk kokosolja (eller ghee, eller olivolja till stekning)

Fyllning

  • 0,5 rött äpple, urkärnat och grovrivet
  • 3 msk cottage cheese
  • 0,5 krm malen kanel
  • 1 msk pumpakärnor
  • kvist färsk timjan, bara bladen

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjölk och salt hastigt med en gaffel i ett glas eller liten skål. Hetta upp ghee eller olja i en stekpanna med non stick-beläggning (20 cm) på medelhög värme.
  2. Häll i omelettsmeten och stek i 1 minut på första sidan och i 30–45 sekunder på den andra. Vänd omeletten med en stekspade.
  3. Blanda fyllningen i en liten skål. Lägg omeletten på en tallrik, klicka ut fyllningen i mitten och rulla ihop. Dela rullen på mitten före servering.