Sätt ugnen på 200 grader. Använd en form med avtagbar botten. Smörj kanterna med lite olja och lägg bakplåtspapper i botten.
Hacka löken och stek den mjuk i rapsolja. Tillsätt den färska spenaten och stek den 1 minut, dra pannan från värmen.
Tillsätt de hackade örterna.
Vispa ihop 2 ägg med mjölk, matlagningsgrädde, salt och peppar.
Bryn smöret. Lägg ungefär 6 lager filodeg omlott i formen och pensla med det brynta smöret mellan varje lager. Låt degen hänga över kanten!
Blanda ört- och spenatblandningen med hälften av fetaosten i en bunke. Lägg sedan allt i formen och häll över äggstanningen.
Gör tre små gropar i pajfyllningen och knäck ned tre ägg. Strö över den sista fetaosten och grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Låt pajen stå till sig i ca 10 minuter efter gräddning.