1 krm rökt paprikapulver, en nypa spansk rökig paprika pulver
1 dl persilja, hackad
Gör så här
Bläckfisk
Skölj och lägg bläckfisken i en kastrull, täck med vatten. Tillsätt salt, vinäger och låt sjuda i ca 30 minuter. För att se om den är färdig, provar du att sticka en liten kniv i tentaklerna, det ska finnas lite motstånd kvar och ge en gummiaktig känsla.
Tomatsås
Lägg tomater, vitlök, chili, citronskal (av en halv citron), en skvätt citronjuice, salt och olivolja i en mixer. Mixa till en slät sås och låt den gärna stå kallt ca 30 minuter före servering.
Grilla den kokta bläckfisken på en riktigt het grill, kolgrilla gärna så den får en härlig kolsmak. Grilla bläckfisken krispig.
Servering
Skär upp bläckfisken i centimeter-tjocka bitar på en skärbräda, rippla tomatsåsen över bläckfisken. Garnera med kapris, rivet citronskal, olivolja, rikligt med persilja. Avsluta med att pudra över det rökta paprikapulvret.