Tom Sjöstedts recept på grillad flankstek med pepparsmör och bakad lök passar såväl till vardagsmiddagen som till helgens bjudning.
Se Tom Sjöstedt laga receptet
Ingredienser
600 g flankstek, putsad
salt
peppar
olivolja
Pepparsmör
300 g smör, rumstempererat
1 msk svartpeppar
1 msk grönpeppar
1 msk rosépeppar
1 klyfta vitlök, pressad
salt
Rostad färskpotatis med lök
400 g färskpotatis, tvättad
4 gula lökar, delade
1 kruka färsk persilja
1 citron, skal och saft
salt
olivolja
Garnering
1 ask krasse
Gör så här
Flankstek
Gnid in köttet med salt, peppar och olja. Grilla snabbt och hårt på direkt värme till en innertemp på 52 grader. Låt vila så det kommer upp i ca 56 grader.
Skiva upp och servera.
Pepparsmör
Mixa pepparsorterna snabbt i en kryddmixer eller mortla. Det skall bli så fint som möjligt.
Mixa sedan ihop smör, peppar och vitlök. Smaka av med salt.
Rostad färskpotatis med lök
Blanda potatis och lök med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader ca 30 minuter.
Hacka persiljan och smaksätt potatis och lök med persilja, citronsaft och skal.