1 dl blandade örter, hackade (persilja och gräslök)
1 msk färsk dragon, hackad
1 burk kronärtskockshjärta, ca 350 g
1 frissésallad
1 burk cocktailkapris
parmesanost, hyvlad till garnering
Caesardressing
1 ägg
7 sardellfiléer
1 klyfta vitlök, skivad
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
svartpeppar, nymalen
0,5 dl neutral olja
1 dl parmesanost, riven
Krutonger
4 skivor surdegsbröd
ca 1 msk smör
Gör så här
Koka ägget till dressingen i 3 minuter. Kyl det sedan direkt i kallt vatten.
Skrapa ur ägget ner i en hög mixerskål. Tillsätt sardeller, vitlök, vinäger, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät kräm.
Häll i oljan, först droppvis under mixning och sedan i en stråle, tills det blir en tjock majonnäs. Blanda ner parmesanosten och eventuellt lite mer vatten.
Skär brödet i tärningar. Lägg dem tillsammans med smöret i en kall panna, värm upp pannan och låt bröden bli jämnt knaperstekta under omrörning.
Putsa fläskfilén från ev senor. Salta och peppra filén runt om.
Grilla fläskfilén på grillen, använd locket och rulla runt den med jämna mellanrum tills den fått fin färg och en innertemperatur på 65-70 grader.
Ta av från grillen och låt vila.
Blanda samman de färska örterna och rulla fläskfilén i örterna.
Skiva fläskfilén och varva med kronärtskockshjärtan, frissésallad, kapris, hyvlad parmesan och krutonger på ett stort fat.