1 äpple, gärna Ingrid Marie eller annat svenskt äpple
1 fänkål
Pannkaka
30 g strösocker
90 g äggvita
75 g smör, smält
1 dl vatten
1,5 dl havskräftfond (eller vatten)
Havskräftskräm
2 msk majonnäs
2 tsk havskräftsfond, hårt reducerad
Gör så här
Pannkaka
Vispa ihop allt, utom vatten och havskräftfond. När smeten är slät tillsätt vattnet och fonden. Stek i panna till önskad storlek.
Havskräftskräm
Blanda ihop majonnäs med fond.
Servering
Frys havskräftorna i några timmar så blir det lättare att skala dem. Rensa havskräftstjärten och lägg den i en panna. Grilla havskräftan med en gasolbrännare på en sida.
Skär äpple och fänkål i tunna skivor och lägg tillsammans med kräftan och majonnäsen på en pannkaka. Ät som en taco.