Grillad kyckling med spanska potatisar & salsa verde

Lönneberga Grillad kyckling med spanska potatisar & salsa verde
Foto: Köket.se

Grillad kyckling med spanska potatisar & salsa verde

9 ingredienser

30 min

Denna här grillade kycklingen passar alldeles utmärkt tillsammans med kanariska potatisar som fått koka i riktigt saltat vatten. Servera med en knallgrön salsa verde fylld av smak från basilika och persilja!

Svensk kyckling från Lönneberga
Lönneberga bröstfilé produkt NY 2024

Svensk kyckling från Lönneberga

Svensk kycklingbröstfilé - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 1 förp Lönneberga Bröstfilé (à 700 g)

Spanska potatisar

  • 800 g delikatesspotatis
  • 2-3 dl grovt salt

Salsa verde

  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl kapris
  • 1 citron, zest och saft
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisen i vatten och salt ca 15 minuter tills potatisen är klar. Häll av vattnet och låt potatisen bli vit och skrynklig av saltet.
  2. Mixa alla ingredienser till salsa verden med hjälp av en stavmixer.
  3. Salta och peppra kycklingen. Grilla kycklingen på båda sidor tills den har fått fin yta. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader.
  4. Servera tillsammans med salsa verde och spanska potatisar.

Tips! Det går förstås bra att steka kycklingen också!

TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer