Grillad lax med kaprisdressing

Grillad lax med kaprisdressing
Foto: Bong Touch of taste

Grillad lax med kaprisdressing

17 ingredienser

1 h

Bjud på en riktig festmåltid – grillad lax med kaprisdressing! Servera med potatis kokt i lök och grönsaksfond och toppa med en fräsch dressing med kapris, citron, vitlök och persilja.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond
ToT eko grönsaksfond produktbild

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond

Höjer smaken på dina grönsaksgrytor, stuvningar, ratatouille och olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Buljongpotatis

  • 1 kg potatis, gärna färsk
  • 3 gula lökar, små
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste EKO Grönsaksfond
  • färsk timjan
  • salt

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 3 msk kapris
  • 1 msk citron, zest
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 tsk vitlök, finriven
  • 3 msk persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Lax

  • 4 laxfilé med skinn [á 150 gr]
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Buljongpotatis

  1. Skrubba potatisen noggrant och klyfta löken. Lägg det sedan i en kastrull tillsammans med vatten, fond och salt.
  2. Koka potatisen mjuk, slå bort kokvattnet och låt dem ånga av.

Dressing

  1. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och svartpeppar.

Lax

  1. Smaksätt laxen med salt och peppar.
  2. Pensla laxen med lite olja och grilla den på medelvarm grill.

Servering

  1. Lägg potatisen i botten på en tallrik, toppa med laxen och skeda över dressingen.

Tips! För att undvika att laxen fastnar på grillgallret så gnugga det heta gallret med en halverad lök doppad i matolja. Var försiktig, det flammar lätt upp lite lågor under tiden.

TIPS!
Fler tips!
Hamburgare med tryffelmayo och karamelliserad lök touch of taste

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer