Grillad nektarinsallad

koket.se
Grillad nektarinsallad
Tess Medina
Tess Medina

Grillad nektarinsallad

11 ingredienser

30 m

Den här fräscha salladen med grillade nektariner och potatis blir en riktig fullträff tillsammans med en krämig ärtyoghurt.

Se Tess Medina laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 10 potatisar
  • 2 nektariner
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 250 g ärtor
  • 0,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 knippe mynta
  • 150 g fetaost
  • ca 1 dl valnötter, rostade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Klyfta potatisarna och rosta i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter, eller tills de är mjuka rakt igenom. Känn med en sticka.
  2. Dela nektarinerna i fyra delar och marinera dem i olivolja, honung och salt.
  3. Grilla eller stek sedan nektarinerna på hög värme.
  4. Koka ärtorna och mixa dem sedan med grekisk yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred ut yoghurten på ett fat och fördela nektariner och potatis ovanpå.
  6. Smula slutligen över fetaost och valnötter.