Grillad oxfile med friterade nässlor och örtstekt potatis

Grillad oxfile med friterade nässlor och örtstekt potatis
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Grillad oxfile med friterade nässlor och örtstekt potatis

16 ingredienser

30 m

Grillad oxfile med friterade nässlor, rostad vitlök och örtstekt potatis är både en enkel och underbart god rätt. Passar perfekt till helgen!

Ingredienser

portioner
  • 400 g oxfilé

Friterade nässlor och rostad vitlök

  • 1 dl nässlor
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök

Örtstekt potatis

  • 12 potatisar
  • 1 knippe salvia
  • 3 stjälkar rosmarin
  • 1 knippe timjan
  • 1 chilifrukt

Servering

  • olivolja
  • svartpeppar
  • salt
  • 2 citroner
  • 2 msk kapris
  • rödvinsås, till att "rippla"
  • mâchesallad

Gör så här

Friterade nässlor och rostad vitlök

  1. Plocka nässlorna och fritera dem i olivoljan, så att de behåller färgen. Lägg dem på hushållspapper.
  2. Skiva vitlöken och rosta det vidare i oljan så att de blir gyllenbruna, lägg på hushållspapper.

Örtstekt potatis

  1. Tournera potatisen eller skär i klyftor. Stek dem på låg värme med örterna och chilifrukten, ca 10-15 minuter.

Servering

  1. Grilla oxfilén med olivolja, svartpeppar och salt ca 2-3 minuter på var sida.
  2. Dela citronerna och grilla även dem.
  3. Servera oxfilen med varm kapris, grillad citron, nässlor, vitlök och rippla lite rödvinsås till. Servera potatisen och lite marchesallad till