Grillad pak soi med melonsallad och rökta mandlar

koket.se
Grillad pak choi med melonsallad och rökta mandlar
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Grillad pak soi med melonsallad och rökta mandlar

14 ingredienser

20 m

Marinera pak soi i miso och honung och lägg på grillen. Servera till en fräsch och somrig melonsallad och rökta mandlar!

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pak soi

  • 3 pak soi
  • 1 msk misopasta
  • 2 msk honung
  • 2 msk vatten

Melonsallad

  • 400 g vattenmelon, tärnad
  • 400 g honungsmelon, tärnad
  • 200 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 1 ask böngroddar
  • 3 msk solrosolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 knippe thaibasilika

Servering

  • 100 g mandlar, rökta

Gör så här

  1. Klyfta pak soi i 4 klyftor. Rör ihop miso, honung och vatten till en jämn marinad och vänd runt pak soi klyftorna i.
  2. Koka haricort vertsen al dente i saltat vatten, kyl ner.
  3. Mixa olja, vinäger, soja och thaibasilika till en slät dressing.
  4. Skiva rödlöken tunt.
  5. Grilla pak soi på direkt värme.
  6. Blanda alla grönsaker på ett fat, lägg på pak soi, ringla över dressingen och toppa med rökta mandlar.