Grillad sommarsallad med grillad nobisdressing

koket.se
Grillad sommarsallad med grillad nobisdressing
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Grillad sommarsallad med grillad nobisdressing

12 ingredienser

30 min

Paul Svensson bjuder på en fräsch sommarsallad gjord på egenodlad sallat serverad med en grillad nobisdressing och krutonger.

Odla egen sallat - här är bästa tipsen!
Odla sallat - bästa tipsen - Odlingsbädd

Odla egen sallat - här är bästa tipsen!

Så enkelt odlar du sallat i kruka, balkonglåda, pallkrage eller friland.

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 romansallad
  • 300 g sallad, mixade sorter

Nobisdressing

  • 3 ägg, kokta i 4 min
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk flädervinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 dl rapsolja
  • 1 knippe gräslök
  • salt
  • peppar

Topping

  • persilja
  • krutonger

Gör så här

  1. Värm upp grillen.
  2. Tag upp en varm grillkol med en tång och doppa i rapsoljan som du hällt upp i en kastrull. Lyft och lägg tillbaka i grillen, nu har rapsoljan fått en unik touch med grillade aromer.
  3. Gröp ur förkokta ägg i en skål och tillsätt vitlök, senap och flädervinäger. Tillsätt den grillade oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Skär gräslök fint och blanda ner.
  4. Dela romansallad på mitten och pensla med lite olja och salt. Grilla salladen på snittytan så den får ordentligt färg. Blanda övrig sallad med lite flädervinäger, olivolja och salt.
  5. Bred ut lite av dressingen på ett fat, lägg på den grillade salladen och toppa med övrig sallad, krutonger, mer dressing och persilja.