Ugnsbaka de större tomaterna på en smord plåt tills de är lätt svedda och mjuka, i cirka 20 minuter. Skala lök och vitlök och finhacka båda. Koka ihop tomater, lök och vitlök i en kastrull.
Grilla eller rosta brödet. Riv det i bitar och mixa med tomaterna. Smaksätt med kallrökt olja, vinäger, salt och peppar.
Skär småtomaterna i bitar, lägg dem i en skål och salta och peppra. Toppa med libbsticka (spara lite till garnering).
Bryt mozzarellan i bitar och smaka av med olja, salt och peppar. Vispa grädden lätt och smaka av med salt.
Brödchipsen gör du av några mycket tunna skivor surdegsbröd som du ringlar olivolja över och rostar på 150 graders ugnsvärme i 10–15 minuter.
Servera den varma tomatkrämen med tomater, mozzarella, grädde och brödchips. Toppa till sist med några blad libbsticka.