Grillade grönsaker med två sorters såser

koket.se
Grillade grönsaker med två sorters såser NY1
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillade grönsaker med två sorters såser

22 ingredienser

30 min

Mängder av olika grönsaker grillas och serveras med två sorters goda såser och grillat bröd. En perfekt sommarmiddag!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 2 paprikor
  • 1 knippe gul lök
  • 1 spetskål
  • 1 lantbröd
  • 2 citroner

Marinad

  • 5 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 msk soja
  • 1 krm salt

Sås 1

  • 2 dl växtbaserad yoghurt
  • 2 msk tahinipasta
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • salt

Sås 2

  • 2 dl växtbaserad yoghurt
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe mynta
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

Sås 1

  1. Blanda ihop yoghurt med tahini, grovhacka mandeln och blanda ned. Smaka av med salt.

Sås 2

  1. Hacka alla örterna till sås 2, vänd ned i yoghurten och riv ned vitlök. Smaka av med salt.

Grill

  1. Vispa ihop marinaden.
  2. Skiva zucchini och aubergine. Dela spetskålen i 4 delar.
  3. Dela paprikorna på längden.
  4. Pensla zucchini, aubergine och spetskål med marinaden.
  5. Grilla grönsakerna randiga.
  6. Dela citronerna och grilla dem med snittytan med tills lite brända.
  7. Skiva upp brödet och grilla på.
  8. Servera allt på en stor skärbräda med såserna och citronen.