Vinägrett: Blanda vinäger, senap, socker, peppar och salt i en liten skål. Vispa med en gaffel. Häll sakta ner oljan och vispa tills allt är blandat. Rör till sist ner sambal. Ställ svalt till servering.
Skölj sparrisen väl. Skär bort de grova och trådiga ändarna. Lägg sparrisen i en vid kastrull. Häll i 1 cm vatten. Krydda med salt, sätt på ett lock och låt vattnet koka upp på hög värme. Sänk värmen till medel och låt sjuda i 2-6 minuter, beroende på stjälkarnas tjocklek. Prova med en vass kniv om stjälkarna är färdigkokta.
Skala jätteräkorna med låt skalet ytterst på stjärten vara kvar. Klyv jätteräkorna från stjärten men inte helt, de ska fortfarande hänga ihop. Fräs dem 4-5 minuter i svagt brynt smör i medelvarm panna. Lägg upp sparrisen på varma tallrikar och fördela räkorna ovanpå. Droppa över dressing och servera genast.