Grillade morötter med brynt smör och lönnsirap

Grillade morötter med brynt smör och lönnsirap
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Grillade morötter med brynt smör och lönnsirap

7 ingredienser

Späda, grillade morötter serverade på en krämig getfärskost toppade med ett brynt smör smaksatt med lönnsirap. Magiskt gott!

Ingredienser

  • 2 knippen knippmorot
  • 100 g smör
  • 30 g lönnsirap
  • 200 g färskost, av getost
  • 2 l vatten
  • 30 g salt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Bryn smöret. Stäng av värmen och häll i lönnsirapen.
  2. Skölj morötterna noga och borsta dem med en ren tvättsvamp, den grova sidan.
  3. Koka upp vatten och salt och koka morötterna i cirka 1 minut i omgångar, var färg för sig. Börja med de gula, sen orange och sist de lila. Lägg i isvatten för att avstanna tillagningen.

Servering

  1. Ringla olivolja över morötterna och grilla tills morötterna tar färg. Bottna ett fat med getfärskost. Lägg över morötterna. Häll över det brynta smöret med lönnsirap och avsluta med flingsalt.