Grillade musslor och bläckfisk

Grillade musslor och bläckfisk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillade musslor och bläckfisk

2 ingredienser

De flesta musslor passar utmärkt att grilla. Här har vi grillat både musslor och bläckfisk. Köp bläckfiskar som är 10-12 cm långa. Ibland hittar man riktigt små, men de finns oftast djupfrysta.

Ingredienser

portioner
  • 40 musslor
  • 400 g bläckfisk

Gör så här

  1. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet.
  2. Bläckfiskar behöver rensas och sköljas noga. Dra försiktigt bort huvud och tentakler, försök att få med hela bläckblåsan hel, så slipper du bläckfiskbläck på skärbrädan. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt. Till sist bör du dra bort skinnet på bläckfisken. Salta gärna på fingrarna så får du lätt fäste och kan skrubba bort det tunna skinnet.
  3. Grilla musslor några minuter, tills de öppnar sig. Grilla bläckfisken 3-4 minuter per sida.