Grillade paprikor med boquerones och jalapeñomajonnäs

Grillade paprikor med boquerones och jalapeñomajonnäs
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Grillade paprikor med boquerones och jalapeñomajonnäs

11 ingredienser

Enkel tapas med söt grillad paprika och boquerones som läggs på fat bottnade med jalapeñomajonnäs. Toppa generöst med finriven parmesan vid servering.

Ingredienser

Jalapeñomajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 jalapeños
  • 250 g matolja
  • salt (en nypa)

Grillade paprikor med boquerones

  • 3 grillade paprikor (röda)
  • 2 burkar boquerones
  • 20 g parmesanost
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

Jalapeñomajonnäs

  1. Skär bort toppen på jalapeñon och mixa dem sen hela med matoljan.
  2. Vispa ihop äggulor, salt, senap och vinäger. Tillsätt jalapeñooljan i jämn stråle och mixa kontinuerligt med en stavmixer till en homogen majonnäs.

Servering

  1. Bottna mindre fat eller ett större fat med jalapeñomajonnäs (det kommer bli över men går utmärkt att spara i kyl i ca 10 dagar!).
  2. Lägg över grillad paprika och boquerones lite slarvigt över hela fatet. Ringla över olivolja, flingsalt och avsluta med att riva över parmesan.