Grön papayasallad i rödkålsblad

koket.se
Grön papayasallad med nötter
Foto: TV4
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Grön papayasallad i rödkålsblad

11 ingredienser

20 m

En söt, syrligt och het papayasallad serverad i rödkålsblad som en wrap. Toppa med knapriga nötter.

Tips! Gillar du inte koriander använd thaibasilika.

Se Renée Voltaire laga receptet

logo

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 1 grön papaya
  • 2 msk agavesirap
  • 1 krm himalayasalt
  • 0,5 chilifrukt, hackad
  • 5 limefrukter
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 7 körsbärstomater
  • 1 salladslök, skivad
  • 1 kruka koriander, hackad

Servering

  • 6 salladsblad (eller små rödkålsblad)
  • blandade nötter (t ex chilinötter)

Gör så här

  1. Skala den gröna papayan. Håll den skalade papayan i handen och hacka den försiktigt med en bred kniv på längden och skär sedan av strimlor (se i filmen ovan).
  2. När papayan går sönder i mitten och delar sig så kärna ur den och hacka upp restbitarna tunt på en skärbräda.
  3. Lägg papayastrimlorna i en bunke och tillsätt agave, salt och chili. Pressa i limesaften, tillsätt vinäger och blanda.
  4. Dela och lägg i tomaterna och mosa samman allt direkt med händerna så du kramar fram smakerna. Blanda i salladslök och koriander. Servera papayasalladen i små salladsblad med nötter på toppen.