Grön sparris med ramslök och kaprismajonnäs

Grön sparris med ramslök och kaprismajonnäs
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Grön sparris med ramslök och kaprismajonnäs

9 ingredienser

20 m

Nu när våren och sommaren är här kan man njuta av några av säsongens bästa råvaror, nämligen sparris och ramslök! Den här ljuvliga rätten är både fräsch och festlig vilket gör den perfekt till härliga sommardagar.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk kapris
  • 1 dl majonnäs
  • 8 gröna sparrisar
  • olivolja
  • blad ramslök
  • ramslök (knopparna)
  • citronsaft
  • ramslök (blommorna)
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka kapris och blanda med majonnäs.
  2. Ansa och skala sparrisen.
  3. Stek sparrisen i olivolja.
  4. Tillsätt ramslöksblad, ramslöksknoppar och citronsaft innan servering.
  5. Lägg upp på en tallrik och garnera med ramslöksblommor