En fräsch och god vardagsrätt med lättlagade biffar på formbar vegofärs och riven zucchini som steks i ugn. Servera med en matig sallad på avokado och spenat och en busenkel fetaostsås.
Skala vitlöken. Riv zucchini på grova sidan på rivjärnet och vitlöken på fina. Blanda zucchini och vitlök med resten av ingredienserna till biffarna. Låt stå ca 15 minuter.
Forma bollar av smeten som du sedan plattar till med handen så att det blir som små biffar.
Lägg på en bakpappersklädd plåt. Grilla i ugnen tills fin färg, vänd och grilla på andra sidan till fin färg.
Mixa fetaosten med lite lite crème fraiche till en slät sås. Vänd försiktigt ned resten av crème fraichen, rör du för mycket riskerar den att bli lös i konsistensen. Tillsätt finrivet citronskal och smaka av med citronsaft och salt.
Vispa ihop dressingen till salladen. Salta och peppra.
Plocka persiljebladen från stjälkarna.
Skär gurkan i trevliga bitar, lägg spenat på ett fat och skeda över avokado. Tillsätt gurka och haricots verts. Toppa med persiljan. Ringla över dressingen.