En favoritsallad i ny kostym med grönkål, frasigt stekt kyckling, sötsyrliga granatäpplekärnor och så klart den obligatoriska och otroligt goda caesardressingen.
4 kycklingsteaks (urbenade lårfiléer med skinnet kvar)
250 g grönkål
5 cm purjolök
1 granatäpple
1,5 dl parmesanost, hyvlad [ca 50 g]
salt
peppar
Dressing
3 dl majonnäs
4 sardeller, mosade med gaffel
1 klyfta vitlök, riven
1 citron (lite färskpressad saft och finrivet skal)
1 msk japansk soja
2 dl parmesanost, finriven [ca 100 g]
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär brödet i små tärningar. Vänd runt i olivoljan och lägg i en ugnssäker form. Rosta i ugnen ca 10 minuter. Lägg i mandeln i ugnen de sista 8 minuterna, ta ut och låt svalna.
Grovhacka mandeln.
Blanda ihop allt till dressingen.
Salta och peppra kycklingen. Stek den först på skinnsidan tills den blir gyllene och frasig, vänd och stek tills andra sidan också har fått fin färg. Låt vila i 5 minuter och skär sen i 1 cm tjocka skivor.
Repa grönkålen från stjälkarna och strimla bladen. Skär purjon. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
Lägg grönkål och purjo på ett stort salladsfat tillsammans med krutongerna.
Ringla dressingen på salladen och toppa med kycklingen. Strö på rostad mandel, hyvlad parmesan, granatäpplekärnor. Servera!