1 knippe grönkål, ta bort stjälkar och riv i små bitar
1 msk olivolja
225 g pancetta (eller baconbitar)
1 schalottenlök, finhackad
4 msk torrt vitt vin
50 g parmesanost, färskriven
4 äggulor
havssalt
svartpeppar
Gör så här
Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten under 5 minuter.
Tillsätt grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter tills pastan är al dente och grönkål mör.
Värm samtidigt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt pancetta eller bacon och stek i 2-3 minuter tills den är knaprig.
Om pancettan är fet, behöver du inte oljan, eftersom det kommer att släppa eget fett.
Häll av spagettin och grönkålen, spara lite av pastavattnet.
Häll pastan och kålen i kastrullen och, medan den fortfarande är rykande het, tillsätt parmesanost, äggulor och stekt pancetta eller bacon. Krydda med salt och svartpeppar. Fortsätt att röra tills blandningen är krämig, inte blöt och rinnande. Om äggblandningen inte blir krämig, sätta pannan på mycket svag värme och rör hela tiden bara tills det blir krämig, titta noga, den ska inte koka.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt lite av pastavattnet för att göra en silkeslen sås. Servera genast.