2 dl svarta oliver utan kärnor, gärna taggiascheoliver
150 g pecorinoost
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet när du häller av den.
Riv av grönkålsblad från stjälkarna. Skär bladen i mindre bitar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja. Rosta ca 5 minuter i ugnen.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
Skala och skiva vitlöken tunt. Stek den i olivolja tills den fått lite färg. Tillsätt den rostade grönkålen och oliverna. Stek ytterligare några minuter.
Blanda pastan med grönkålsblandningen och lite av pastavattnet. Rör om väl. Tillsätt riven pecorino och blanda till en lite krämig konsistens.
Servera grönkålspastan med de rostade pinjenötterna.