Grönkålspizza med chili och citron

koket.se
Grönkålspizza med chili och citron
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grönkålspizza med chili och citron

10 ingredienser

ca 30 m

Med färdig pizzadeg fixar du pizzan i ett kick! Siri Barje toppar sin med grönkål, mycket mozzarella och pinjenötter. Hur gott som helst!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 pizzabottnar
  • vetemjöl, till utbakning
  • 2 dl crème fraîche
  • 4-5 klyftor vitlök
  • 200 g grönkål
  • 1 msk chiliflakes
  • 3 mozzarellaostar
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme. Kavla ut de färdiga pizzabottnarna ordentligt.
  2. Skiva vitlöken mycket tunt. Riv mozzarella i bitar.
  3. Dela grönkålen i mindre bitar och massera den med 1 msk olivolja i någon minut.
  4. Smeta på 1 dl crème fraiche på varje botten och fördela mozzarellan jämt på båda pizzorna. Toppa med vitlök, grönkål, pinjenötter och chiliflakes.
  5. Baka i ugnen tills pizzan är gyllene. Ta ut och servera med lite ringlad olivolja och rivet citronskal på!